Hotel Restauracja Wodnik

Organizacja Komunii

logo jasne

PRZYKŁADOWE MENU KOMUNIJNE

ZUPY:

Rosół z makaronem (drobiowy)

Krem marchewkowy z pestkami słonecznika

Krem kurkowy z kurkami

II DANIE:

Potrawka

Polędwiczka wieprzowa grillowana w sosie własnym

Roladka z kurczaka z serem wędzonym i papryką

Zrazy w sosie grzybowym

Sznycle z wieprzowiny

Udko z kurczaka z farszem serowo- pieczarkowym

Karkówka w sosie tymiankowym

Kotlet schabowy z kością panierowany

De Volaille masło, pietruszka lub ser, szynka, pietruszka

Klopsiki wieprzowe w sosie koperkowym

DODATKI:

Frytki, ziemniaki pieczone, ziemniaki gotowane, bataty pieczone, kasza gryczana, ziemniaki fioletowe

Bukiet surówek:

 marchewkowa, biała kapusta, kiszona kapusta, czerwona kapusta, czerwona kapusta zasmażana, biała kiszona kapusta zasmażana, buraczki tarte, mix sałat

 ZAKĄSKI ZIMNE:

Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem i twarogiem chrzanowym

Tatar wołowy

Tatar ze śledzia

Tatar z łososia z salsą awokado- mango

Polędwiczka wieprzowa nadziewana filetem drobiowym z suszoną żurawiną

Schab kieszonka (szynka, serek topiony, seler naciowy)

Sola/łosoś/ szpinak/ krewetka zapiekane

Galat

Ceviche z dorsza z warzywami marynowanymi w żubrówce i syropie owocowym

Sałatka jarzynowa

Sałatka brokułowa

Sałatka grecka z fetą

DESER:

Lody własnej produkcji z bitą śmietaną:

-waniliowe

-truskawkowe

-marchewkowo-jabłkowe

Sernik z lukrem/ czekoladą

Jabłecznik

Palce lizać

Kokosanka

Sernik na zimno

Wuzetka

Mini babeczki