Hotel Restauracja Wodnik
Przyjęcie Weselne
MENU WESELNE
ZUPY:
Rosół
Barszcz z pasztecikiem
Żurek z kiełbasą i jajkiem
Krem pomidorowy
Gulaszowa
Flaki
OBIAD:
Potrawka
Zrazy wołowe w sosie
Schab ze śliwką
Karkówka w sosie
Polędwiczka wieprzowa
De volaille
Filet faszerowany (feta/ suszone pomidory/szparagi / szpinak )
Schab z kością
Klopsiki wieprzowe
Sznycel z wieprzowiny
Łosoś grillowany
Dorsz smażony lub na parze
Sandacz marynowany i smażony
Sosy do mięs pieczonych :
Z czekolady i czerwonego wina
Kaparowy
Miodowo-musztardowy
Grzybowy
Pieczeniowy
Sosy do ryb :
Cytrynowy
Kaparowy
Porowy
DODATKI:
Frytki
Ziemniaki pieczone
Ziemniaki gotowane
Warzywa na parze
Kasza gryczana
SURÓWKI:
Z marchewki
Z białej kapusty
Z kiszonej kapusty
Z czerwonej kapusty na winie
Z kapusty zasmażanej
Buraczki tarte
Mix sałat
ZAKĄSKI ZIMNE :
Rolada szpinakowa z łososiem wędzonym
Tatar wołowy
Tatar ze śledzia
Tatar z łososia z salsą avocado / mango
Polędwiczka wieprzowa nadziewana filetem drobiowym i suszoną żurawiną
Schab kieszonka
Rolada ze schabu (szynka/ ser topiony/ seler naciowy )
Roladka zapiekana ( sola , łosoś, szpinak , krewetka )
Galat drobiowy i wieprzowy
Terina rybna
Pasztet wieprzowy z żurawiną
Sałatka jarzynowa
Sałatka brokułowa
Sałatka grecka z liczi faszerowanym twarogiem wędzonym
Sałatka cezar z kurczakiem
DESERY:
Lody z sosem waniliowym
Sernik z lukrem / czekoladą
Jabłecznik
Palce lizać
Kokosanka
Sernik na zimno
Wuzetka
Mini babeczki
DESKA MIĘS I RYB W CAŁOŚCI :
Indyk faszerowany
Kaczka
Szynka wieprzowa
Filet z łososia
Jesiotr faszerowany
Jesiotr wędzony
KOLACJA + 1 ZUPA DO WYBORU:
Szaszłyk
Filet grillowany
Karkówka grillowana
Vol-au-vent faszerowany warzywami i serem lub mięsem
ŚNIADANIE + 1 ZUPA DO WYBORU:
Strogonow wieprzowy z kluskami
Żeberka pieczone z kapustą zasmażaną
Gołąbki
Sztuka mięsa w sosie chrzanowym