Hotel Restauracja Wodnik

Przyjęcie Weselne

logo jasne

MENU WESELNE

ZUPY:

Rosół

Barszcz z pasztecikiem

Żurek z kiełbasą i jajkiem

Krem pomidorowy

Gulaszowa

Flaki

OBIAD:

Potrawka

Zrazy wołowe w sosie

Schab ze śliwką

Karkówka w sosie

Polędwiczka wieprzowa

De volaille

Filet faszerowany (feta/ suszone pomidory/szparagi / szpinak )

Schab z kością

Klopsiki wieprzowe

Sznycel z wieprzowiny

Łosoś grillowany

Dorsz smażony lub na parze

Sandacz marynowany i smażony

Sosy do mięs pieczonych :

Z czekolady i czerwonego wina

Kaparowy

Miodowo-musztardowy

Grzybowy

Pieczeniowy

Sosy do ryb :

Cytrynowy

Kaparowy

Porowy

DODATKI:

Frytki

Ziemniaki  pieczone

Ziemniaki gotowane

Warzywa na parze

Kasza gryczana

SURÓWKI:

Z marchewki

Z białej kapusty

Z kiszonej kapusty

Z czerwonej kapusty na winie

Z kapusty zasmażanej

Buraczki tarte

Mix sałat

ZAKĄSKI ZIMNE :

Rolada szpinakowa z łososiem wędzonym

Tatar wołowy

Tatar ze śledzia

Tatar z łososia z salsą avocado / mango

Polędwiczka wieprzowa nadziewana filetem drobiowym i suszoną żurawiną

Schab kieszonka

Rolada ze schabu (szynka/ ser topiony/ seler naciowy )

Roladka zapiekana ( sola , łosoś, szpinak , krewetka )

Galat drobiowy i wieprzowy

Terina rybna

Pasztet wieprzowy z żurawiną

Sałatka jarzynowa

Sałatka brokułowa

Sałatka grecka z liczi faszerowanym twarogiem wędzonym

Sałatka cezar z kurczakiem

DESERY:

Lody z sosem waniliowym

Sernik z lukrem / czekoladą

Jabłecznik

Palce lizać

Kokosanka

Sernik na zimno

Wuzetka

Mini babeczki

 DESKA MIĘS I RYB W CAŁOŚCI :

Indyk faszerowany

Kaczka

Szynka wieprzowa

Filet z łososia

Jesiotr faszerowany

Jesiotr wędzony

KOLACJA + 1 ZUPA DO WYBORU:

Szaszłyk

Filet grillowany

Karkówka grillowana

Vol-au-vent faszerowany warzywami i serem lub mięsem

ŚNIADANIE + 1 ZUPA DO WYBORU:

Strogonow  wieprzowy z kluskami

Żeberka pieczone z kapustą zasmażaną

Gołąbki

Sztuka mięsa w sosie chrzanowym